onsdag 20 maj 2009

efter ESF malmö

fredag, oktober 17, 2008
Att stå och klaga över tre spruckna glasrutor efter manifestation där mer än 10'000 människor deltagit är helt sjukt. Att det dessutom är en "folkvald" politiker i en riksdagsdebatt som hävdar att detta måste stoppas!, med krafttag från ordningsmakten innan det leder till större tragedier, ger det ännu fantastiskare dimensioner.
En liknelse kunde vara att om 10'000 pers samlas för att ha skoj och spela fotboll tillsammans, klaga på att gräset slits och man borde ingripa med krafttag mot detta oansvariga lekande innan hela jorden är skövlad.
Men det skulle inte räcka för att beskriva denna skymf mot kreativitet, gemensam handlingskraft och livet som helhet.
Att inte lovprisa ett forum där över 40'000 människor från hela Europa (inte bara fort EU) deltar, för att lära dela erfarenheter och tillsammans spåna på idéer för vår gemensamma framtid; det visar på en outsäglig brist på respekt för andra människor, deras liv och åsikter. Även aristokratins enorma kontrollbehov och förblindande snålhet lyser igenom.
Att sen en kreativ person som vägrar följa kommersialismens motorväg åt helvete, i sin frustration över att inte bli hörd eller tagen på allvar, ger sig på fysiska symboler för det Bankväsen, storföretagsamfund och börsknösar som utgör det finansvälde som suger ut, badar och sörplar i sig hela världens rikedom och flott, och torkar sig om munnen med sedlar, i större och större buntar, i påhittat astronomiska valörer;

det är inte konstigt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar