onsdag 7 september 2011

Till Polisen:

problemet är inte att ni jagar mördare* och då och då agerar socialarbetare. Problemet är att ni bara jobbar med hämnd, om ni tar fast nån blir inget ogjort – och det står klart för alla som nån gång kollat statistik: att hårdare straff och fler i fängelse inte avskräcker. Problemet är att ni gör det i uniform – att ni inte är socialarbetare, utan moralistiska normstärkande inordnande likriktare.
Problemet är att ni är den borgerliga statens beskyddare, ägandets väktare – er grundläggande funktion och uppgift är att försvara, säkerställa, upprätthålla orättvisor**.

Kass


*detta är (enligt mig lite kryptiskt) något som många ofta nämner som något som legitimerar hela poiskårens existens - vem skulle annars jaga mördare? Jo, det kan en ju undra, men jag ser ingen poäng med att jaga nån som redan har begått ett mord - verkar mer logiskt att arbeta för att mord inte begås, och det verkar ju inte polis vara särskilt bra på.

**ger inte mycket för “rättvisa”, att någon/något kan 'visa' vad som är 'rätt', är ju precis vad idén om polis går ut på. Att ett gäng (hur de än blivit utsedda) har till uppgift att se till så att alla andra gör rätt, I uniform, alltså anonymt - utan ansvar – ständigt hänvisande till en suverän makt som aldrig kommer kunna vara demokratisk.

4 kommentarer:

 1. http://www.youtube.com/watch?v=du51TvQfENE&feature=youtube_gdata

  SvaraRadera
 2. http://www.facebook.com/event.php?eid=230672723651952

  SvaraRadera
 3. http://motkraft.net/2011/05/18/manifestation-mot-ordningsmaktsvaldet-och-efterfoljande-kampanj/

  SvaraRadera
 4. Deras myndighet tår i opposition till våra personliga och gemensamma myndigheter. Vi blir genom deras beskydd omyndigförklarade.

  SvaraRadera