torsdag 20 maj 2010

vem fan e den där greken?

moderaternas pålitlige högutbildade Finansminister Anders Borg, hävdar att Sverige får betala för att Grekerna går i pension i 40-årsåldern. Ekonomisk utbildning som leder till att man räknar fel på sådär 50% - missar med 20år - känns inte som ett bra betyg; fast han kanske är ett offer för den "svenska flumskolan"...hade kanske gått bättre om han fått lite mer smisk under sin skolgång, hade det kanske hjälpt mot att han nu med uppenbara lögner piskar upp nationalistiska (och i grunden rasistiska) stämningar?
Jan Henrik Swahn, på Svd, verkar däremot ha fått en gedigen utbildning på rasbiologiska institutet; "greken vägrar bita ihop, på det svenska sättet". Ja, kanske på det svenska sättet; jag ser dock dagligen bilder från Grekland på människor med ordentligt sammanbitna käkar, som förtvivlat försöker förstå hur de blev syndabockar för att finanspatrasket återigen kom undan med att krascha våra ekonomier, men de öppnar de ibland å säger ifrån - till skillnad från det svenska tiger-sättet då kanske...
Greklands ekonomiska problem beror, enligt samma röster, på en "överdimensionerad statsapparat" - ja och så på den lata greken förstås, ni vet den där som pensionerar sig vid 40 med slapp käke. de glömmer dock att nämna att greklands genomsnittliga pensionsålder (62 för män, 61 för kvinnor) ligger över bäde Frankrikes och tysklands samt Nederländernas. man glömmer också att nämna att greklands socialbudget bara står för 20% av deras BNP . att jämföra med sveriges 30%(där räknas ifs. resursslukande fuskjagande/sjuktrakasserande byråkrater in..) och tysklands 26%. man utelämnar också att greklands skattetryck är det lägsta (31%) bland EUs OECD medlemmar (vilka i snitt ligger på 39%).
en mer rimlig beskrivning skulle kunna lyda "en grovt misskött och alllvarligt underfinansierad statsapparat, där en korrupt maktelit lånat pengar för att sänka skatter". Lån som de nu låter nån annan betala.
lån, korruption och maktmissbruk som nu sprider bruna ringar av rasistisk nationalism på EUs så starka kristna värdegrund - med mantran som: du ska slå din nästa, gärna när hon ligger. om någon gör någon orätt, men du tjänar på det, vänd andra ryggen till. en sår, nån annan får. skadeglädje är dubbel glädje. delad sorg är grekernas fel. behandla andra så som vi själva behandlar våra grisar.

ska jag sluta där?


- kASs :::

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar